HTML

Pereputty

Friss topikok

 • doktorneni: De nagyon szép, gyönyörűséges! (2014.01.18. 08:34) Hal
 • wholesale shoes: I am very happy by using it but like cheap gucci shoes sale danica Patrick, I am slim and exchange... (2013.03.12. 15:09) Saláta
 • : A sütit is írd le! mam (2012.01.31. 13:43) "Házi hambi"
 • 0Zsuzska0: Várom a teóriákat :) (2012.01.20. 09:56) Újszövetségi kék túra I./b
 • 0Zsuzska0: Húúú, látod, milyen figyelmetlen vagyok. Az "evangélium" oké, azt akartam írni, véletlen lett Újs... (2012.01.19. 19:55) Újszövetségi kék túra I.

Címkék

Babázás (1) család (247) fotók (91) gondolkodó (72) Iván (79) konyha (40) kreatív (49) más (130) munka (3) Címkefelhő

Blogajánló

Folytatás

2012.01.31. 16:14 Klauzné Simonka Zsuzsanna

A blogírást ITT fogom folytatni.

Fájó szívvel, de búcsút intek a blogolnak. Sajnos nem fejlesztik már régóta, így nem tudok például bejegyzéseket külön megosztani, nehéz a saját írásaim között is eligazodni. A Megoszt-lak írása  során megismerhettem a blogspot-ot. Annak idején körülnéztem (pl: WordPress), és ez jött be leginkább. Könnyű kezelni :). 

Szólj hozzá!

Címkék: más

"Házi hambi"

2012.01.27. 17:18 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Már régebben csináltam, szerintem írtam is róla, de olyan guszták a képek, hogy meg kell osztanom :). És nem csak a képek jók!!!

Egyébiránt a húspogácsa összetevői: darálthús, só, fehérbors. Így tökéletes!

1 komment

Címkék: konyha

Kalács

2012.01.27. 12:42 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Hónap végén a főzést erősen meghatározza, hogy mi van itthon. Így készült tegnap el az alábbi kalács, kicsit módosítva az eredeti receptet. A vaj ill. margarin például teljesen kimaradt belőle. Elfelejtettem, de nem baj, úgysem volta hűtőben :).

Hozzávalók:
50dkg rozsliszt , 20dkg fehérliszt
2 tojás
16 dkg cukor
2 vaníliás cukor
(16 dkg vaj)
4 dl tej
1 csomag élesztő
2 csipet só
1 tojás sárgája a tetejét kenni
Elkészítés:
A tejet mikróban meglangyosítom. Belemorzsolom az élesztőt, teszek hozzá egy kiskanál cukrot és felfuttatom.
Közben kimérem a lisztet (ezt is mikróban meglangyosítom), cukrot, megolvasztom a vajat (ha van itthon és nem felejtem el ) Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba teszem és konyhai mixerrel bedagasztom. Letakarom konyharuhával, majd meleg helyen 45 percig kelni hagyom.

Kivajazott, kilisztezett formába töltöm és újabb fél órát kelesztem meleg helyen. A tetejét lekenem 1 tojás sárgájával.

180 fokon kb 45 percet sütöttem.


Szólj hozzá!

Címkék: konyha

Sárgarépafasírt

2012.01.26. 18:30 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Vagy mi a szösz. Az egészséges táplálkozás jegyében....meg mert répa volt itthon .

Hozzávalók:

2 nagyobb sárgarépa

3ek tejföl

3ek szárított búzacsíra vagy zsemlemorzsa

fűszerek (só, fehérbors, és raktam volna bele még szerecsendiót, de nem volt itthon)

A répát megpucoljuk, lereszeljük a reszelő nagylyukú oldalán. Összekeverjük a hozzávalókat. A mennyiségeken változtathatunk, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kiolajozott serpenyőben mindkét felét megsütjük. Óvatosan fordítsuk meg, mert nem áll össze annyira stabilan, mint tojásos-húsos társa. Hidegen és melegen is nagyon finom!

(8db sikeredett a két répából.)

Szólj hozzá!

Címkék: konyha

Újszövetségi kék túra II.

2012.01.23. 07:50 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Még mindig az első rész , csak épp a második fele.

A felmenők felsorolása után Máté elég gyorsan lezavarja azt, ami valós időben igencsak sok kérdést generálhatott: Mária teherbeesését.

Nem tudok más fejével gondolkodni, pláne nem egy kétezer évvel ezelőtt élő jegyespár fejével. Az, hogy valaki házasságkötés előtt várandós lesz, ma nem sok vizet zavarna. Az már inkább, hogy az apa tudja, ezt a gyereket nem ő nemzette.  Ma nincs erre büntetés, régen viszont simán megkövezés járt érte. Csak annyit kellett volna tenni Józsefnek, hogy "közhírré" teszi az eseményt. De nem tette.

Azt az ő gyomra sem vette be, hogy más gyerekét nevelje fel, de nagyon szerethette Máriát, tudta, hogy mi várna rá, ezért titokban akarta elbocsátani.  Mikor ezt még csak végiggondolta, már jött a válasz. Álmában angyal, aki felvázolta a helyzetet: Mária nem lépett félre, a Szentlélektől fogant, a gyermek pedig népe szabadítója lesz.

El nem tudom képzelni, egy ilyen álom mennyire lehet megrázó, mindenesetre elég ütősre sikerülhetett, mert József engedelmeskedett, ahogy felébredt. 

A töménytelen mennyiségű kérdésemre nem igazán lesz válasz: Hogy tudta lenyelni ezt József? (Álom ide vagy oda) Mikor már több gyerekük is volt, nem különböztette meg Jézust? Nem szerette őt kevésbé? Az elsőszülött fiú nagy kincs volt akkor... Jézus gyerekkoráról nem sokat tudni, valószínű azért, mert számunkra nem mérvadó az az időszak. A kíváncsiságomat másfelé kell terelni :).

Talán ami nekem tanulság ebből a részből: 1.Isten látja a mi gondolatainkat, és ha szükségesnek látja, válaszol rájuk.  2. Példamutató József szeretete és engedelmessége. Isten nagyon jól megtervezte, hogy hol lásson napvilágot Jézus.

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodó

Újszövetségi kék túra I./b

2012.01.19. 21:03 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Namármost. Bevállalom: nem tűnt fel Ráháb és Támár, a két másik nő neve a felsorolásban. Köszönet Kamillának a javításért, rámfér! :) Nem is ismerem őket, esetemben ennyit a kiskori bibliakör maradandóságáról. Simán férfiasítottam őket.

Az, hogy a 4-ből 4 nő rendelkezett valamilyen bűnös előélettel, igencsak érdekes, de az is figyelemre méltó, hogy rendezték az életüket Istennel. 

Ma nem is ez volt számomra a fontos (mármint, hogy nő az illető, és egész komoly bűnökben vett részt). Szinte képen vágott az, hogy Úriás feleségeként szerepel Betsabé a felsorolásban. Tulajdonképpen lehet, hogy soha nem olvastam el figyelmesen ezt a rész. Miért maradt ő így? Miért maradt rajta ez a bélyeg? Nem fogom tudni megválaszolni, nem is biztos, hogy kell. De akkor is furcsa...

 

 

2 komment

Címkék: gondolkodó

Újszövetségi kék túra I.

2012.01.19. 07:51 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Volt a gyülekezetünkben egy női alkalom, ami (többek között) arról szólt, szól, hogy és mire tanítják az idősek a fiatalokat. Elhangzott, függetlenül a témáról, hogy minden nap olvassunk Újszövetséget. Mivel pont végére értem a Jézus másként (Philip Yancey) könyvnek, így eléggé megalapozottnak éreztem ezt a felhívást. Olyannyira, hogy elkezdtem :).
Ha már kezdet, első evangélium (Máté), első szakasz. Jézus nemzetségkönyve.
"Izgi", gondoltam, de lelkiismeretesen elolvastam. Xnek és Ynak volt fia Z. Zé K, Ké G....stb., stb.
Két nőt is említ a felsorolás: Ruth a moábiból lett zsidó, éééés: "Dávid fia volt Salamon, Úriás feleségétől". Ez konkrétan itt egy házasságtörés említése a nemzetségkönyvben. Hoppá! Bár a bűnből született gyermek meghalt, bűnbánat és megbocsátás követte a félrelépést, Betsabé mégiscsak mint "Úriás felesége" szerepel a felsorolásban. Nincs ismeretem arról, hogy szegény megcsalt, majd megöletett férj származásilag milyen jelentősséggel birhat itt. Most inkább gondolom azt, hogy itt a lényeg a vargabetű. Nem tökéletes a felsorolás. Nem áll tökéletes, feddhetetlen emberekből. Jézus mégis az lett. Az egyetlen a Földön.
Tanulság mára: nem okolhatod a rossz génjeid, a felmenőid baklövéseit. A TE döntésed, mire adod le a voksod.

3 komment

Címkék: gondolkodó

Szeretnék

2012.01.10. 18:52 Klauzné Simonka Zsuzsanna

visszatérni. Jó kontroll volt a blog sok szempontból.

Szólj hozzá!

Címkék: más

Céltudatos élet 4.

2012.01.10. 18:51 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Az egyik kedvenc részem.

Gondolkodjunk örökkévalóságban!

Ennek tükrében sok dolog hiábavalóság...főleg az aggodalmaskodás. Persze, át lehet esni a ló túlsó felére: azaz MINDEN  földi dolgot haszontalannak nyílvánítani és tenni rá magasról. Az emberek megjelenésünk, környezetünkhöz való viszonyunk, munkánk alapján ítélnek meg elsőként, így ezekre is figyelmet kell fordítani. Persze, tudnunk kell, hogy az Ige (és az örökkévalóság) fényében mi a fontossági sorrend. Ha földi létünk az előszoba, nem árt, ha cipőnket levéve megigazítjuk a ruhánkat és belepillantunk a tükörbe, hogy nem csúszott-e el a sminkünk vagy kócolódott össze a hajunk. Tiszteljük meg a Házigazdát :).

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodó

Céltudatos élet 3.

2011.12.05. 06:45 Klauzné Simonka Zsuzsanna

Fő kérdés: Mi mozgat?
Az izmaim :P
A könyv által felsorolt lehetőségek:
 1. Bűntudat-ezzel tud a sátán támadni. A helyrehozhatatlannal gyötörni. De tisztában kell lenni azzal, hogy ha egyszer valamit Isten megbocsát, azt soha többet nem hozza fel.
 2. Sértődöttség és harag Ezt nem érzem magaménak. Van olyan, akire keserű szájízzel gondolok, de már korántsem annyira, mint régen, és ez nem foglalkoztat a mindennapokban.
 3. Félelem: erről nagyon sok jó tanítást hallottam, talán ez sem dominál.
 4. Anyagi szempontok: semmi
 5. Megfelelési kényszer: talán ezzel van a legtöbb gond. Ehhez ír a Mai Ige  pár jó gondolatot. A megfelelési kényszer nem is olyan rossz, ha a jóra kényszerít, nem? Vagy Isten nem kényszerít csak kér?
  Miért jó, ha megtaláljuk az életcélunkat:
 1. Értelmet ad életünknek
 2. Leegyszerűsíti életünket
 3. Segít összpontosítani
 4. Motivációt meríthetünk belőle
 5. Ismerete felkészít az örökkévalóságra
Sok gyakorlati dolgot említ ez a rész, amikről azt gondoljuk, hogy nem kivitelezhető, de azért talán nem árt megpróbálni. Hansúlyozza a megfelelőre való fókuszálást. Magamnak, segítségként, összeírtam, hogy miket csinálok rendszeresen:
 • Dolgozom-csak napi 6 órában. Hurrá!!! :)
 • Tanulok (legalábbis suliba járok)-heti kétszer
 • Háztartást vezetek -hol jól, hol rosszul
 • Gyülekezeti programot írok-havonta 1*
 • Bibliakörözök-havi max 2*
 • Varrok(nék), most is van két megrendelésem+kettő ingyenmunkám
 • Blogot írok, most én viszem a Priszkát , míg Kamillának nincs net-hozzáférése
Mit tudnék lenyesegetni? Passz.
Fura kérdés a rész végén: Családod, barátaid szerint mi mozgat. Megkérdeztem: Sanya szerint a megfelelési kényszer mozgat.
Hogy mit szeretnék?
Azt, hogy a Szentlélek mozgassa az életemet. Hogy felismerjem jelzéseit, hogy tisztába legyek az alapelveivel és ezáltal tudjam a helyes irányt.
 
Hát ennyi :).

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodó